Мустанг

Група стиглостіСередньостиглий
Вегатаційний період90-97 дн
Висота рослинСередньорослий
Маса 1000 зерен34-37 г
Зона розміщенняСтеп, Лісостеп, Полісся
Напрямок використанняХарчовий
Потенціал врожайності65-80 ц/га
Посухостійкість7
Жаростійкість8
Стійкість до борошнистої роси6
Стійкість до вилягання8
Стійкість до осипання8
Стійкість до кореневих гнилей6
Стійкість до коронарної іржі7

Формує підвищену натуру зерна

Сорт вівсу Мустанг створений в ТОВ «Луганський Інститут Селекції і Технологій» в посушливій зоні східної частини Степу України. Створено шляхом складної ступінчастої гібридизації за участю декількох сортів з різних екологічних зон з подальшим індивідуальним добором.

Різновид – ауреа. Тип куща – проміжний. Волоть напівстиснута довжиною 18-24 см. Бічні гілки йдуть вгору від стебла під гострим кутом. Колоскові лусочки по довжині і ширині середні. Колоски в основному двозерні. Зернівка жовта, добре розвинена, з гострою верхівкою, середня. Відсутнє опушення верхнього стеблового вузла. Наявність воскового нальоту на нижній квітковій лусці, опушення основи першого зерна середнього ступеня. Остистість відсутня або дуже слабка, плівчастість середня (24-26%). Стебло висотою 90-110 см, середньої товщини. Опушеність і восковий наліт на листках відсутні. Основа нижньої зернівки гола.

Сорт середньостиглий (вегетаційний період 90-97 днів). Стійкий до летючої сажки, слабо сприйнятливий до коронарної іржі, посухостійкість висока. Стійкий до осипання. Висота соломини середня.

Має велике (маса 1000 зерен 36,1-37,5 г) вирівняне зерно, з натурою 540-560 г/л, вміст білка в зерні 12,8-13, 5%.